divendres, 9 de maig del 2014

Com escollir la música pel vostre casament?

Sovint els nuvis ens pregunten quines músiques escollir pel seu casament, en quins moments és apropiat que hi hagi música, el tipus de peces que hi encaixen més... En aquest post intentarem explicar-vos una mica com escollir les peces i també us proposarem algunes de les nostres preferides per cada moment.

Avui ens centrarem en les cerimònies religioses, tot i que més endavant també us prepararem una altra entrada per les cerimònies civils.

El més important és saber en quins moments es vol que hi hagi música. Nosaltres sempre recomanem els següents:

Entrada del nuvi

Hi ha nuvis que no volen entrar amb música, i n'hi ha d'altres que sí, el més important és que el nuvi es senti còmode, així que ells tenen sempre la última paraula. Ens agraden les entrades del nuvi elegants. Una selecció que mai falla per aquest moment és l'ària de la Música Aquàtica de Händel.

Entrada de la núvia

Segurament és un dels moments més esperats. Hi ha núvies a qui els hi agrada l'espectacularitat del moment, i d'altres que volen transmetre més sensibilitat. Tenim propostes per totes!

Per les núvies que volen entrar amb una música impressionant, no cal dir que la Marxa Nupcial és una elecció molt encertada, a nosaltres ens agrada especialment la de Mendelssohn. Si no es vol entrar amb una peça tan típica, una opció menys habitual i igual d'espectacular pot ser el coral de la Cantata 147 de BachJesus bleibet meine Freude. Per les núvies que volen crear un clima més sensible, entrar amb el Canon de Pachelbel (la gravació de l'enllaç és nostra) és una alternativa molt emotiva.

Entre lectures

En les cerimònies religioses, el moment entre lectures (que podria correspondre també al salm o a l'Al·leluia) és un moment de meditació i de donar gràcies. El Bist du bei mir de Bach (la grabació de l'enllaç és nostra) és la peça que més ens agrada per aquest moment. O si es vol una melodia més alegre que meditativa algun Al·leluia, com el de Mozart, o el Laudate Dominum de Händel són eleccions més que encertades.

Just després de casats

És el moment més emocionant de la cerimònia, i segurament també del dia. Hi ha llocs on es té el costum d'aplaudir després de l'intercanvi d'anells o arres. Que comenci a sonar l'Ave Maria de Schubert (la grabació de l'enllaç és nostra) en mig dels aplaudiments crea un ambient molt especial tant pels nuvis com pels invitats. Nosaltres tenim clar que és el moment que més ens agrada!

Durant les firmes

Al final de la celebració, nuvis i testimonis firmen les actes de la celebració. En aquest moment som conscients que la música ha de ser ambient, per acompanyar les felicitacions i l'alegria de nuvis, familiars i amics. L'Ombra mai fu de Händel (la grabació de l'enllaç és nostra) és senzilla i alhora preciosa, una de les nostres preferides.

Sortida

La sortida de l'església dels nuvis sols, quan tots els invitats els esperen a fora per celebrar-ho, és un moment d'alegria màxima i posar-hi música el fa molt especial. Si per l'entrada de la núvia ens agradava la Marxa Nupcial de Mendelsshon, per aquest moment ens decantem per la solemnitat de la de Wagner, que acompanya als nuvis fins a l'esclat d'arròs i pètals dels invitats que els esperen fora.


Esperem haver-vos ajudat una mica amb aquests exemples, però cada casament és únic, no dubteu en demanar-nos consell :)


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada