dijous, 11 de setembre del 2014

Festa Major a l'orgue Sitges

Després d'uns dies de vacances, el 23 d'agost, en plena Festa Major de Sitges, vam tornar a l'orgue per tocar durant l'entrada de la Processó de la Bandera a l'església.

Es dóna la casualitat de que totes dues ballem el ball de gitanes, un dels balls tradicionals que acompanya a la processó i a Sant Bartomeu pels carrers de Sitges, així que minuts abans d'acabar el ball sempre hem de còrrer cap a l'orgue per poder tocar just en el moment que tots els altres balls acaben d'arribar i Sant Bartomeu comença a entrar dins l'església. 



Vestides encara de gitanes i amb les faldilles arremangades per poder veure les notes que toquem amb els peus, és un moment molt emotiu. Dins de l'església es barreja el so de gralles amb el de les campanes, el carrilló, la banda i l'orgue, mentre un dels balls populars i el Sant enfilen el camí cap a l'altar per deixar-ho tot preparat per l'endemà, dia de Sant Bartomeu, patró de Sitges.

Us deixem amb un vídeo que ens fa molta il·lusió compartir, interpretant a l'orgue de Sitges fragments de la Processó de Sant Bartomeu, d'Antoni Català.





Esperem que us agradi tant com a nosaltres haver-lo preparat!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada